Tässä ohje hyvään perinteiseen juustokakkuun, joka meillä ainakin nopeasti katoaa parempiin suihin! Tätä on myös helppo muunnella oman maun mukaan :)

  • puoli pakettia digestive-keksejä
  • 50 g voita tai margariinia
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. philadelphia)
  • 4 kpl liivatelehtiä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl sokeria
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 2-3 rkl vanilliinisokeria

 

1. Sulata rasva ja sekoita murennetut keksit sekaan. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.

2. Laita liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

3. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi.

4. Sekoita kaikki muut täytteen ainekset keskenään paitsi liivate ja kermavaahto.

5. Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne kuumaan vesitilkkaan. (2-3rkl kiehuvaa vettä) Lisää liivateneste sen jälkeen täytteen sekaan. Lisää lopuksi täytteeseen kermavaahto, ei vatkaten vaan esim. nuolijalla nostellen.

6. Kaada täyte irtopohjavuokaan ja anna hyytyä vähintään 2-3h ennen tarjoilua!