Tämä resepti on valloittanut minut ja meikän läheiset ja sukulaiset. Suosittelen lämpimästi kaikille!!

Elkää välittäkö huonosta kuvanlaadusta, taikka rumasti leikatusta kakkupalasta.. Kuvaajalla ollut selvästi kiire maistelemaan tuotoksiaan ;)

  • n. 300 g digestive-keksejä
  • n. 120 g voita
  • 8  liivatelehtiä
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. philadelphiaa)
  • 5 dl kuohukermaa
  • tilkka kiehuvaa vettä (alle puoli desiä)
  • 2 dl sokeria
  • 4 tl vaniljasokeria
  • puolikkaan sitruunan mehu

PÄÄLLYS

  • 2 piltin mango-sosepurkkia
  • 2 liivatelehteä
  • 2 rkl kuumaa vettä

 

1. Murenna keksit muruksi ja sekoita pehmeä rasva joukkoon. Painele massa irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

2. Laita liivatteet kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi. Sekoita sillä välin tuorejuustoon sitruunamehu ja sokerit. Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi.

3. Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Lisää liivate nopeasti tuorejuuston sekaan, ohuena norona kaataen ja kokoajan sekoittaen.

4. Lisää kermavaahto nostellen esim. nuolijalla tuorejuuston sekaan.

5. Kaada valmis seos irtopohjavuokaan, tasoita pintaa tarvittaessa. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli.

6. Kun kakku on hyytynyt tarpeeksi, voit valmistaa päällysteen. Liuota liivatteita kylmässä vedessä n. 5-10min, sitten sulata ne kuumaan vesitilkkaan. Sekoita liivate mangososeen joukkoon huolellisesti ja nopeasti, kaada sen jälkeen kakun päälle. Tasoita tarvittaessa. Laita kakku takaisin jääkaappiin ja anna päällysenkin hyytyä. Koristele mielesi mukaan, esim. sitruunamelissan lehdillä!