Tämänkin reseptin olen napannut rakkaasta BBC Good Food-lehdestä.

Leipasin tälläisen äidin syntymäpäivän kunniaksi, tuntui maistuvan kaikille :)

 

  • 85g sulatettua voita
  • 14  suklaa keksiä, murskattuna
  • 3 x 300g  Philadelphia-tuorejuustoa
  • 200g ruskeaa raakasokeria
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl vaniljauutetta
  • 2 rkl Tia Mariaa (tai muuta kahvilikööriä)
  • 3 isoa kananmunaa
  • 285ml kermaviiliä

PÄÄLLYSTETTÄ VARTEN

  • 142ml kermaviiliä
  • 2 rkl Tia Maria
  • kaakaojauhetta, koristeluun
  • 8 tryffeliä/konvehtia/muuta hienoa suklaata

 

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Sekoita sulatettu voi ja murennetut keksit keskenään. Painele vuoan pohjalle ja paista 10min ja jäähdytä.

Nosta uunin lämpötilaa 240 asteeseen. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri keskenään, kunnes seos on sileää. Lisää sen jälkeen joukkoon jauhot, vanilja, Tia Maria, kananmunat ja kermaviili.

Voitele vuoan reunat. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta tarvittaessa. Paista 10 minuuttia, sen jälkeen alenna uunin lämpötila 110 asteeseen ja paista noin 25 minuuttia. Ota uuni pois päältä ja anna kakun jäähtyä uunin sisällä 2h. Elä huolestu jos pinta hieman halkeilee :)

Sekoita kermaviili ja Tia Maria ja levitä kakun päälle. Koristele kaakaojauheella ja tryffeleillä kun kakku on hyvin jäähtynyt.