Tämä resepti kuuluu ehdottomasti suosikkeihini juustokakuista.. Helppo valmistaa ja sulaa suussa! :) Tästä ohjeesta riittää noin kahdeksalle hengelle.

Pohja

  • 130g digestive-keksejä
  • 50g rasvaa

Täyte:

  • 130g talous-suklaata
  • 4 kpl liivatelehtiä
  • 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 2 kpl kananmunia (eroteltuina)
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl sokeria

 

1. Murenna keksit ja sekoita ne sulatettuun rasvaan. Levitä irtopohjavuoan pohjalle.

2. Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä. Erottele valkuaiset keltuaisista. Liuota liivatteita kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Vatkaa kerma ja valkuaiset vaahdoksi, erikseen.

3. Sekoita tuorejuusto, sokeri, keltuaiset ja suklaa keskenään.

4. Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne kuumaan vesitilkkaan (alle puoli desiä). Lisää liivateseos tuorejuusto-seokseen.

5. Lisää kummatkin vaahdot varovasti joukkoon. Ei vatkaten.

6. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli. Koristele esim. suklaarouheella.