Tämä resepti kuuluu ehdottomasti suosikkeihini juustokakuista.. Helppo valmistaa ja sulaa suussa! :) Tästä ohjeesta riittää noin kahdeksalle hengelle.
Pohja
- 130g digestive-keksejä
- 50g rasvaa
Täyte:
- 130g talous-suklaata
- 4 kpl liivatelehtiä
- 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 2 kpl kananmunia (eroteltuina)
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl sokeria
1. Murenna keksit ja sekoita ne sulatettuun rasvaan. Levitä irtopohjavuoan pohjalle.
2. Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä. Erottele valkuaiset keltuaisista. Liuota liivatteita kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Vatkaa kerma ja valkuaiset vaahdoksi, erikseen.
3. Sekoita tuorejuusto, sokeri, keltuaiset ja suklaa keskenään.
4. Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne kuumaan vesitilkkaan (alle puoli desiä). Lisää liivateseos tuorejuusto-seokseen.
5. Lisää kummatkin vaahdot varovasti joukkoon. Ei vatkaten.
6. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli. Koristele esim. suklaarouheella.
Kommentit